Ny internetleverantör från 16 november

Bifogat till detta informationsblad finns information från vår nya internetleverantör Bahnhof. Vårt nya avtal ger oss en högre internethastighet och något färre tv-kanaler, till samma månadskostnad som vi haft tidigare. Valet av leverantör och avtal har vi i styrelsen gjort utifrån de svar vi fått på enkäten där en majoritet av medlemmarna önskade en högre internethastighet och endast en mindre del av medlemmarna uppgav att dom utnyttjade TV-utbudet. För de medlemmar som önskar ett större tv-utbud kommer det att gå att teckna ett eget tilläggsavtal med Bahnhof (se bifogad info från Bahnhof om hur ni går tillväga).

Det nya avtalet gäller från och med 16 november. Bahnhof kommer byta ut en del utrustning i källaren som vi idag har från Telia. Räkna därför med att det kan vara en del driftstörningar för internet, TV och IP-telefoni denna dag. Bytet av internetleverantör kommer också medföra driftstörningar på vårt passersystem (porttelefon och tagg) då detta är kopplat till vår internetanslutning. 

Bahnhof erbjuder alla medlemmar nya routrar i samband med att avtalet börjar gälla. Det går även att använda sin egen router, men om man vill utnyttja tv-utbudet (IPTV) krävs det att man använder Bahnhofs router. Dom nya routrarna kan kvitteras ut av styrelsen i samband med städdagen, eller efter överenskommelse.

Befintliga routrar och TV-boxar från Telia som ni inte längre har användning för slängs i elektronikåtervinningen.

Om ni har några frågor är ni välkomna att ställa dessa till någon av oss i styrelsen eller via föreningens mail, info@brfgladjen2.se.

Hälsningar Styrelsen